Feminicidis a Europa

Cada any moren centenars de dones a Europa per la violència de gènere

Els colors del mapa indiquen el percentatge cada 100.000.000 habitans de dones mortes a cada país europeu.

Si col·loca el cursor sobre països individuals al mapa, pots veure el percentatge de dones assesinades al país seleccionat.

Les hem obtingut de Eurostat correspont a feminicidis del 2019 que es un organisme oficial europeu de estadístiques.

Scroll ▾

España

Les dades d'Espanya son...

'ukraine'

Els ucraïnesos han desenvolupat una planta de reciclatge de residus flotant per netejar l'oceà. El grup creatiu NiceCube de Mykolaiv, a sol·licitud d'Ocean Polymers, ha desenvolupat un projecte innovador únic per a la ubicació d'una planta de reciclatge de residus a bord del vaixell ", es diu en un comunicat. Com s'assenyala, sobre l'antiga nau com base, s'ubica una instal·lació de plasma per a la piròlisi de substàncies orgàniques i inorgàniques per tal de realitzar la purificació intensiva de les aigües marítimes de les deixalles de la superfície. Tals naus podran navegar per oceans, rius i fins i tot llacs. El lloc web de "Clear our ocean" ens diu que el plàstic i altres residus al vaixell es recolliran, s'assecaran i es moldran, i després es catalitzen en gas sintètic pur utilitzat com a combustible de l'vaixell. Com va informar Ukrinform, a l'oceà troben anualment al voltant de vuit milions de tones de plàstic. A el mateix temps, segons els científics, la contaminació dels oceans de món amb plàstics li costa anualment a la societat 2.500 milions de dòlars en forma de danys a l'entorn i la pèrdua de recursos.

France

L'Assemblea Nacional francesa va adoptar recentment un projecte de llei contra el malbaratament i per una economia circular particularment combatiu contra el plàstic amb objectius per suprimir els embalatges d'ús únic. El text es fixa una sèrie d'objectius xifrats, entre els quals destaca la reducció de l'50% de la comercialització d'embalatges plàstics d'un sol ús per a 2030 i d'un 50% suplementari per 2040. També estableix la meta que l'1 de gener de 2025, tot el plàstic ha de ser reciclat, i la de disminuir d'aquí a 2030 la venda d'ampolles de plàstic d'ús únic. Els restaurants de menjar ràpid a França hauran d'eliminar per a gener de 2023 els plàstics d'ús únic i no podran donar joguines de plàstic als nens. MULTES A les MALES PRÀCTIQUES El text legal recull també que els grups de distribució no podran destruir els productes alimentaris que no hagin venut, sota pena de multes de 10.000 euros. D'altra banda, abandonar escombraries a llocs no autoritzats estarà castigat amb una multa de 1.500 euros. El dispositiu legislatiu contempla noves obligacions per al reciclatge, a partir de 2022, de diversos productes com els materials de construcció, les joguines, els articles esportius, de bricolatge o de jardineria.

UK

El Govern del Regne Unit va anunciar un programa de devolució d'ampolles de plàstic i llaunes de beguda per impulsar el reciclatge. Els consumidors pagaran un impost de 22 penics per cada ampolla o llauna adquirida, els quals seran reemborsats a l'retornar aquests envasos. La mesura, que encara està subjecta a consulta, és una gran victòria per als defensors de l'entorn que van pressionar a govern perquè actuï arran de l'exposició de l'informe realitzat per Future of the Sea. En aquest sentit, el Govern britànic va revelar que "la quantitat de deixalles plàstics en l'oceà es triplicarà en una dècada, llevat que es prenguin mesures urgents". I és que, aquest informe revelava que "els consumidors del Regne Unit utilitzen un estimat de 13.000 milions d'ampolles de plàstic a l'any, però més de 3.000 milions són incinerats, enviats a abocadors o acaben com escombraries a les ciutats, el camp i els mars ". El secretari de medi ambient, Michael Gove, va anunciar els plans per reduir les deixalles de plàstic explicant que "no tenim cap dubte que el plàstic està causant estralls en el nostre medi marí matant dofins, escanyant a les tortugues i degradant els nostres hàbitats més preuats. És absolutament vital que actuem ara per enfrontar aquesta amenaça i frenar els milions d'ampolles de plàstic a el dia que no es reciclen ». Aquesta proposta es realitza després que el Govern britànic prohibís la fabricació de productes que incloguessin les nocives microperles de plàstic. La majoria de productes que contenen aquests microplásticos són els cosmètics i productes de cura personal, com la pasta de dents, gels de dutxa o exfoliants

Credits

Les dades de Reciclatge de plàstics a Europa han sortit de aquesta pàgina.

Les dades dels Percentatges de Reciclatge de plàstics a Europa han sortit de aquesta pàgina.

Les dades de ucrania han sortit de aquesta pàgina.

Les dades de Francia han sortit de aquesta pàgina.

Les dades de UK han sortit de aquesta pàgina.